Over mij

Brengt Lichaam en Geest weer in Balance

Ik ben Mariëtte van Aert en geboren op 09-08-1968 in Breda, graag zou ik meer uitleg willen geven over mijn eigen praktijk, in de natuurgeneeskunde.

Al heel lang was ik op zoek naar iets anders dan de westerse formule, ik wist gewoon dat er meer is dan alleen maar pijntje hier en daar, het lichaam geeft daarom ook feilloos aan dat er iets aan scheelt, en als je daar geen gehoor aan geeft dan ga je klachten krijgen.

Ik heb in mijn leven net zoals velen met mij, de nodige hobbels op mijn pad gehad waardoor ik steeds verder van mij gevoel af kwam te staan.

Ik had een Burn-out er voor nodig om bewust te worden.

Door opleidingen/cursussen en mijn ervaring als Pedagogische medewerker met mensen met een verstandelijke beperking, ben ik me steeds meer gaan verdiepen in mijn eigen ontwikkeling.

En als ik dacht door een proces heen te zijn gegaan. Kwam er wel weer iets nieuws op mijn pad waar ik niet omheen kon.

Zo kreeg ik steeds meer contact met mijn eigen kracht.

Dit alles is in 2002 in werking gebracht.

Ik zou dit graag doorgeven aan anderen.

Ik geef veel uitleg en tips om je klachten zo veel als mogelijk te kunnen beperken.

Zo als bijvoorbeeld hoofdpijn, dat krijg niet zo maar je hoofd geeft aan dat te veel  is, rust is dan nodig. Veel drinken kan ook vaak goed helpen, het beste is op nuchtere maag gekookt water te drinken. Zo warm mogelijk en zonder thee of wat dan ook.

Waarom zeg ik dit; daar is maar één verklaring aan te geven. Als je op nuchtere maag een glas koud water drinkt heeft je lichaam best wel tijd nodig op dat glas met koud water op te warmen in je lichaam en dat kost energie.

Je hebt dan eigenlijk energie nodig om je dag op te starten.

Gekookt water is beter.  Je lichaam is gemiddeld al tussen de 36.5 en 37,5 gr en kan dan gelijk naar alle organen om zo het vocht door heel het lichaam te verdelen, en je voelt gelijk meer energie.

Als je hier iedere ochtend mee start en door de dag heen ook nog eens twee tot drie glazen, en dat minimaal 2 a 3 weken lang volhoud. Krijg je resultaat zonder middeltjes en poedertjes.

Je voelt het gelijk:

 • Meer energie
 • Geen koude voeten en handen meer ( bij 90 % van de mensen)
 • Minder hoofdpijn
 • Minder trek in zoetige dranken
 • Beter zicht
 • Warmte van binnen (je kan beter tegen de kou)

Zo ben ik in 2011 naar China afgereisd om nog meer verdieping te krijgen in het menselijk lichaam. Chinezen werken immers heel goed op hun gevoel wat erg goed bij mij past.

Zo is een warm ontbijt ook heel goed voor ons lichaam, Chinezen eten ook veel gekookte/wok groenten op nuchtere maag.

Zo heb ik in 5 verschillende ziekenhuizen gewerkt, en iedere dokter drinkt warm water de hele dag door. Ook ben ik naar de universiteit in Beijing gegaan om daar een certificaat te halen in de Tui-Na (twiena) Drukpunt massage, waar ik ook veel goede reacties krijg van mijn cliënten uit de praktijk.

Ik heb daar veel kennis op gedaan rechtstreeks van de bron voor Chinese voetreflex waar ik in mijn praktijk ook mee werk.

Westerse voetreflex massage doe ik al vanaf 2005 maar heb ontdekt dat deze twee heel goed samen gaan, je krijg nog meer verdieping en resultaat, mensen krijgen na een behandeling over het algemeen meer energie. Er wordt in ieder geval iets in gang gezet.

Voeten weerspiegelen het hele lichaam, door drukpunten op je voeten die dan weer op hun manier een reactie geven aan het lichaam. Je zet iets in gang, wat gelijk of na een paar dagen merkbaar is.

Hierdoor komt er een goede doorstroming op gang. Goed voor lichaam en geest. Rust en ontspanning.

Ook geef ik Reiki behandelingen, Magnetiseren, Oorkaarsen massage, rug, nek, Hoofd, Schouder, Beenmassage.

Mijn behandelingen zijn heel breed voor onder anderen.

 • Algehele ontspanning massage
 • Vermoeidheid
 • Rugpijn, schouder, nek klachten
 • Slapeloosheid
 • Depressie
 • Burn-out
 • Migraine (hoofdpijn algemeen)
 • Spijsvertering klachten
 • Stress (emotionele problemen)

De natuurgeneeskundige behandelingen worden vergoed geheel of gedeeltelijk door de zorgverzekeraars!

Opmerking: Mensen die verbonden zijn met dit werk kunnen geen garantie geven of beloftes doen met betrekking tot het resultaat. Ook kunnen er geen diagnoses worden gesteld. Natuurgeneeskundige nemen niet de plaats in van doktoren en/of specialisten en is ook geen vervangen voor een reguliere gezondheidzorg. Het is wel en zeker een waardevolle aanvulling.

Vooral als we samen werken.

Voor een behandeling of vragen kunt u terecht bij:

Praktijk Mariëtte
Tel.: 06-14141319
info@praktijkmariette.nl

Ook voor bedrijfsmassages.

Geef een reactie