Werkwijze

De eerste behandeling
De eerste behandeling bestaat uit een intake en behandeling. Je wordt gevraagd om voor de eerste behandeling een vragenformulier ten aanzien van o.a. je gezondheidsklachten, gezondheidsverleden en voedingsgewoonten in te vullen. De vragenlijst dient als basis van informatie. Standaard wordt een voedingstest gedaan om te zien welke voeding je gedurende een bepaalde tijd beter niet of met mate mag eten.

Vervolgbehandelingen
Met een vervolgbehandeling wordt er steeds opnieuw gekeken hoe het lichaam meer in balans is gekomen en hoe het lichaam verder behandeld moet worden. Om ervoor te zorgen dat na een aanzienlijke onbalans het lichaam weer in balans komt, zijn er meerdere vervolgbehandelingen nodig. Zonder deze vervolgbehandelingen zal niet het gewenste effect behaald kunnen worden. Hoeveel behandelingen er nodig zijn is erg afhankelijk van de mate van onbalans en de klacht(en).

De behandelingen zijn gericht op het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van het lichaam en hiermee het verbeteren van de natuurlijke balans om zo gezonder en vitaler te worden. De behandelingen zijn gericht op het weer in balans brengen van het lichaam, zodat het zelfgenezend vermogen van het lichaam weer in staat is om het lichaam gezond te houden.

Vele gezondheidsklachten waaronder (chronische) vermoeidheid hebben vaak te maken met dat het zelfgenezend vermogen van het lichaam niet voldoende in staat is om het lichaam gezond te houden. Als het zelfgenezend vermogen van het lichaam verstoord is ontstaat er een onbalans in het lichaam waardoor er verschillende gezondheidsklachten kunnen ontstaan.

De therapie zal u helpen om weer in balans te komen, maar u mag niet vergeten dat vaak uw leefstijl en leefgewoontes belangrijke factoren zijn waarom er gezondheidsklachten zijn. De therapie is dan ook mede gericht om meer bewust te worden van hoe jij je eigen gezondheid het beste kan ondersteunen, zodat je in de toekomst kan werken aan een betere gezondheid en klachten kan voorkomen.

Voor iedereen die zijn gezondheid wil verbeteren is een behandeling zinvol. Je hoeft niet ziek te zijn om je vitaliteit te verbeteren. Ook sporters raad ik aan om eens te kijken of het lichaam in een goede balans is om weer snel te kunnen herstellen na zware fysieke inspanningen. En het komt nog wel eens voor dat sporters een tekort hebben aan voldoende bouwstoffen door een groter verbruik hiervan.